Wat is werelddans

Werelddans is een verzamelnaam voor dansen die gebaseerd zijn op (etnische) muziek van diverse landen, waardoor het ook wel eens "internationale volksdans" genoemd wordt. Het zijn veelzijdige en vaak pittige dansen om aanstekelijke muziek, maar ook rustige dansen komen aan bod. Het aanbod strekt zich uit van de nabije contreien zoals Nederland, Frankrijk en ook Vlaanderen zelf, tot de regio van de Balkan, Bulgarije, Roemenië. Maar ook andere stijlen zoals dansen uit Israël (zie verder) Griekenland, Groot-Brittanië of Zuid-Amerika worden aangekaart. Steeds meervolksdansgroepen noemen zich omwille van deze enorme variëteit daarom ook "werelddansgroep".


Werelddans is voor iedereen, dat is onze leuze. En dat is niet zomaar! We zijn ervan overtuigd dat iedereen kan meedoen, leeftijd of danservaring spelen geen rol. Vanwege het grote repertoire aan dansen, eenvoudig of uitdagend, rustig of juist erg ritmisch, is er voor ieder wat wils. De dansen worden bovendien steeds volledig uitgelegd en regelmatig herhaald waardoor niemand aan de kant hoeft te blijven. Daarenboven ligt de nadruk steeds op samen-dans, de sfeer en de gezelligheid in de groep.

Israëlische dans

Israëlische dans is een verschijnsel dat de laatste jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen. Het is een hedendaagse dansvorm dat door de aanstekelijke -vaak modernere- muziek vele mensen aanspreekt, en niet in het minst de jongeren. De dansvorm is een mix van allerlei stijlen en heeft invloeden uit vele landen. Een netwerk van choreografen zorgt voor een continue bron van nieuw dansmateriaal, waarbij de uitwisseling op internationaal, zelfs mondiaal niveau gebeurt.