Praktisch

Voel je ook danskriebels en wil je wel eens weten wat werelddans inhoudt, hieronder vind je alvast enkele praktische zaken. Zit je toch nog met vragen, aarzel niet om contact op te nemen.

Wie

Werelddans Opglabbeek is een leuke mix van tieners, twintigers, dertigers, veertigers en 50+. Je bent dus nooit te jong of te oud om te starten. Je hebt geen danservaring nodig, alle dansen worden stap voor stap uitgelegd voor iedereen. Het enige wat je nodig hebt, zijn gemakkelijke schoenen waar je goed in kan bewegen. Een drankje kan je tijdens de pauze verkrijgen tegen -net zoals ons lidgeld- democratische prijzen.

Wanneer

Al onze dansrondes gaan door op zaterdag. Op deze pagina vind u de precieze tijdstippen en de locatie van de verschillende dansrondes. Het dansjaar is in principe doorlopend van de eerste zaterdag van september t.e.m. de laatste zaterdag van juni. In juli en augustus nemen we een korte pauze of zijn er alternatieve activiteiten (bvb openlucht instuiven in heel Vlaanderen, een barbecue, een uitstap, ...). Instappen kan ook in de loop van het werkjaar.

Wat

Werelddans Opglabbeek organiseert dansavonden met dansinitiatie en dansles in werelddans, of ook wel internationale volksdans. Naast de wekelijkse dansrondes worden ook andere activiteiten georganiseerd zoals een instuif, een cursus, workshops, een kerstfeestje etc.

Waar

Onze wekelijks activiteiten gaan door in de turnzaal van de lagere school. Je vindt hier verderop ook de adressen en wegbeschrijvingen.